De openbare Montessoribassischool  ZieZo heeft ook dit jaar weer een verlichtingsactie gehouden. Niet alleen in de donkere maanden, maar ook wanneer door slecht weer het zicht belemmerd wordt, is het belangrijk op te vallen in het verkeer. Goed werkende fietsverlichting, reflectie en lichte kleding, dragen dan ook bij aan de zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer.
Op vrijdag 25 november heeft de Montessoribasischool ZieZo hier extra aandacht aan besteed door ‘s morgens bij aankomst op school een zichtbaarheidsactie te organiseren voor alle leerlingen die op de fiets of te voet naar school komen.
Ook de wijkagent was aanwezig en “keurde” samen met  leerkrachten en ouders van de verkeerswerkgroep de fietsen op o.a. verlichting. Aan Iedere fietser werd een formulier verstrekt met daarop aangegeven of de fiets wel/niet goed in orde was. Enkele klusouders en klusopa’s hebben ter plekke banden gerepareerd, remmen bijgesteld en nieuwe fietsverlichting aan gebracht. Met het project Lightwise van de ANWB hebben we  een gratis aanvullingspakket toegestuurd gekregen.
Het was een geslaagde activiteit, kinderen, ouders en leerkrachten hebben deze ochtend als positief ervaren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *