Slide thumbnail

Donkere kamer

Ombs ZieZo heeft in 2013 het Brabanst VerkeersLabel gekregen. We vinden het ontzettend belangrijk dat onze kinderen kennis hebben van de diverse situaties in het verkeer, maar vooral dat zij goed zichtbaar zijn in het verkeer. Daarom hebben we in dat kader jaarlijks voor de gehele school twee activiteiten gepland staan. De eerste hebben we al in het najaar van 2016 gehad: de verlichtingsactie.

De tweede activiteit vond op vrijdag 10 februari plaats: De Donkere kamer. Op deze dag werd onze bibliotheek weer omgetoverd tot de donkere kamer. Er waren diverse reflecterende voorwerpen te vinden. De donkere kamer is puur een ervaring voor de kinderen om te laten zien hoe je onder andere in het verkeer wel/niet opvalt met reflecterende voorwerpen.

Dit jaar wilden we meer nadruk leggen op de actie van de Donkere Kamer. We zijn gestart met een gezamenlijke opening op het plein. Alle kinderen kregen een reflecterend hesje met daarop het ZieZo-logo en de tekst “ZIE je me ZO”.
Bij de opening was Harold Devue (verkeersdeskundige gemeente Roosendaal) en ook Yvonne Baart (onderwijsadviseur verkeerseducatie) aanwezig. Harold Devue hield een kort woordje. Daarna hielpen ze mee met het onthullen van de hesjes.

Om 12.00u kwamen alle kinderen met de leerkrachten op het plein. Ze hadden allemaal hun hesje aan. We hebben toen enkele schoolfoto’s gemaakt. We willen zo uitstralen dat we het als school erg belangrijk vinden dat de kinderen goed zichtbaar zijn in het verkeer. De kinderen mogen deze hesjes allemaal mee naar huis nemen. Op school hebben we natuurlijk hesjes die bij alle activiteiten gebruikt worden.

Ludieke actie!
We houden een fotoactie. Als de kinderen in hun vrije tijd deel gaan nemen aan het verkeer en daarbij hun hesje dragen, vragen we om daar een foto van te maken en deze in te sturen. De foto’s kunnen tot uiterlijk 5 maart ingestuurd worden. De drie leukste foto’s worden uitgezocht door de verkeerscommissie. Die kinderen die winnen krijgen een vermelding op de website, in het ZieZootje (onze schoolkrant) en komen met hun foto in de gang te hangen.

Ook is het kind dat wint een schooljaar lang verkeersambassadeur. Hij/zij wordt bij alle activiteiten betrokken die georganiseerd worden door de verkeerswerkgroep.